ВПЛИВ АНАЛІЗУ ВЕЛИКИХ ДАНИХ НА ТЕРМІНИ СКЛАДАННЯ ФІНАНСОВИХ ЗВІТІВ І РІШЕННЯ ІНВЕСТОРІВ - Альхафаджі, Башар; Мохаммед, Ріям; Хамеді, Каррар; Ваххаб, Асаад (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Цифрова революція призвела до поширення великих даних, які створюють явні перешкоди для аналізу даних через їх велику кількість, різноманітний характер і високу швидкість обробки. Ці виклики є прямим наслідком цифрової революції. Отже, у нашій статті розглядаємо помітний вплив технології великих даних на ухвалення рішень інвесторами. Це видно з вибору, зробленого інвесторами щодо відмови від своїх інвестицій або перерозподілу своїх коштів на користь інших активів у відповідь на передбачувані небезпеки на ринку Іраку, а також із розгляду непрямого впливу термінів складання фінансової звітності на збирання необхідних даних. На основі проблем і гіпотез, які обговорювали в дослідженнях, було створене опитування. Наш аналіз зосереджений на періоді з січня по березень 2024 року. Загалом у цьому дослідженні взяли участь 157 респондентів, серед яких науковці з університетів, фінансові експерти та інвестори компаній, акції яких котируються на Іракській фондовій біржі. У дослідженні використано статистичну програму SPSS і метод курсового аналізу. Дослідження виявило статистично значущий вплив великих даних, включаючи їхні атрибути, такі як кількість, різноманітність і швидкість, на терміни складання фінансової звітності. Вплив великих даних на ухвалення рішень інвесторами є статистично значущим. Час видачі інформації має значний вплив на судження інвесторів. Крім того, підготовка фінансових звітів у рамках великих даних має незначний вплив на рішення щодо інвестування в іракські компанії, зареєстровані на Іракській фондовій біржі.