ІННОВАЦІЙНІ ТРЕНДИ ФІНАНСОВОГО ІНЖИНІРИНГУ НА ШЛЯХУ СТАНОВЛЕННЯ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ - Халатур, Світлана; Довгаль, Олена; Карамушка, Олександр; Бровко, Лариса; Водолазська, Оксана (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Сучасний світ зазнає швидких і глибоких змін, обумовлених стрімким розвитком цифрових технологій, що впливають на всі аспекти економічного життя. Перехід до цифрової економіки стає все більш очевидним, що створює нові можливості та виклики для різних секторів, включаючи фінансову індустрію. Фінансовий інжиніринг як дисципліна, що об'єднує фінанси, математику, статистику та інформаційні технології, є ключовим інструментом у формуванні сучасних фінансових стратегій і продуктів. У цьому контексті важливо дослідити інноваційні тенденції, які визначають розвиток фінансового інжинірингу в умовах цифрової економіки. Це дослідження спрямоване на вивчення новітніх тенденцій фінансового інжинірингу, що сприяють переходові до цифрової економіки. Особлива увага приділена аналізові впливу цифрових фінансових інструментів на глобальні ринки та роль фінансових інститутів у новому цифровому середовищі. Вивчення цих аспектів дозволить не лише зрозуміти поточні трансформаційні процеси, але й передбачити подальші напрями розвитку фінансового інжинірингу та його вплив на цифрову економіку. Це, у свою чергу, допоможе розробити більш ефективні стратегії управління фінансовими ризиками та можливостями в нових умовах, забезпечуючи сталий розвиток фінансової системи та економіки в цілому. Цифрова економіка кардинально змінює спосіб функціонування фінансових ринків і підприємств. Цедослідження вивчає основні інноваційні тренди у фінансовому інжинірингу, які сприяють становленню та розвиткові цифрової економіки. У статті також розглянуті перспективи та виклики, пов'язані з упровадженням цих технологій.