ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ ДЕЛЬФІ ТА МОДЕЛЬНОГО ПІДХОДУ EFQM ДЛЯ ПОБУДОВИ КОНЦЕПТУАЛЬНОЇ МОДЕЛІ ВИКОНАННЯ БУДІВЕЛЬНОГО ПРОЄКТУ - Тонг, Ван Люй; Луу, Труонг Ван (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Дослідження представляє нову концептуальну основу для вимірювання ефективності будівельних проєктів шляхом адаптації моделі Європейського фонду управління якістю (EFQM). Незважаючи на те, що модель EFQM широко використовують, існує обмежена кількість досліджень, які застосовують її для вимірювання ефективності будівельних проєктів. На сьогодні вимірювання ефективності проєкту стало важливим питанням. Тому метою дослідження є розробка нової моделі вимірювання для будівельних проєктів шляхом коригування моделі EFQM. Модель перевірена за допомогою напівструктурованих інтерв'ю з 20 експертами. Модель складається з п'яти критеріїв сприяння, двох критеріїв результату й 50 атрибутів критеріїв. Якісний і кількісний аналіз методу Дельфі підтвердив важливість цих критеріїв і їхню достовірність. Результати дослідження сприяють застосуванню моделі EFQM у будівельній галузі, одночасно надаючи зацікавленим сторонам інструмент для оцінки ефективності будівельних проєктів.