Визначення пріоритетності критеріїв вибору банку для прийняття рішення про відкриття депозитного рахунку - Внукова, Н. М.; Цеберман, М. В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Головною ідеєю статті є аналіз та вирішення проблеми  вибору клієнтом банку для розміщення заощаджень. Переваги банківського депозиту набувають істотної ваги, тому більшість клієнтів обирають саме цей варіант вкладень. Вирішальні переваги при виборі банківського депозиту,  як способу вкладення коштів, у більшості випадків – збереження грошей і гарантована прибутковість. У статті визначено  критерії, що впливають на вибір вкладника для розміщення депозиту в банку.