Теоретичні підходи до визначення сутності поняття «контролінг» у банківській діяльності - Максимова, М. В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
В статті розглянуто та узагальнено існуючі підходи до визначення поняття контролінгу та запропоновано розуміти його як орієнтовану на майбутнє інтегровану систему, яка являє собою синтез елементів обліку, аналізу, контролю, планування та забезпечує інноваційно спрямоване консультування з метою досягнення цілей і результативності діяльності банку.