БАНКІВСЬКЕ КРЕДИТУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Mayorova, T. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
В сучасних умовах аграрний сектор економіки України для оновлення своєї матеріально-технічної бази, впровадження інноваційних технологій, будівництва нових об'єктів дедалі більше потребує довгострокових фінансових ресурсів. Кредитні кошти залишаються поки що безальтернативним джерелом фінансування, але незадовільний фінансовий стан багатьох аграрних підприємств, відсутність ліквідної застави за кредитом, якої вимагають банки, відсутність позитивної кредитної історії ускладнюють, а в окремих випадках унеможливлюють отримання банківських кредитів, особливо на довготривалий строк. Тому, у статті розглядається сучасний стан забезпечення підприємств аграрної сфери банківськими інвестиційними кредитами, виділено основні проблеми, що перешкоджають ефективному процесу інвестиційного кредитування сільськогосподарських підприємств , а також надано власні пропозиції стосовно покращення даного процесу в сучасних умовах.