ПІДХОДИ ДО РОЗКРИТТЯ СУТНОСТІ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ БАНКІВСЬКОГО СЕКТОРУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Vovchenko, R. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
В статті доведено актуальність і значущість питання забезпечення фінансової безпеки банківського сектору економіки України, що зумовлює необхідність адекватного теоретичного осмислення і розробки практичного інструментарію її забезпечення в нашій країні. Розглянуті підходи до визначення сутності фінансової безпеки банківського сектору національної економіки. Висвітлена багатоаспектність тлумачення в економічній літературі понять «безпека банківського сектору», «економічна безпека банківського сектору». Наведено авторське бачення сутності фінансової безпеки банківського сектору національної економіки.