ОСОБЛИВОСТІ СТАНОВЛЕННЯ І РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА СВІТОВИЙ ДОСВІД - Tkachenko, V. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
У статті розглянуто основні фактори, які вплинули на становлення фінансової звітності у сучасному вигляді. Наведено загальну характеристику сучасних тенденцій розвитку фінансової звітності, якими є стандартизація, гармонізація, уніфікація та конвергенція. Визначено роль МСФЗ, як одного з визначальних чинників у розвитку звітності, та розкрито особливості впровадження МСФЗ в банківську систему України.