ДИВЕРСИФІКАЦІЯ ПРОМИСЛОВОСТІ – ШЛЯХ ДО ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ - Gurbanov, V. N. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
Мета дослідження полягає в розкритті необхідності диверсифікації промисловості, розробці науково–обґрунтованих рекомендацій можливостей диверсифікації економіки країни, як головного чинника досягнення економічної безпеки. Наукова новизна дослідження полягає в тому, що в статті розкриті переваги здійснення диверсифікації для Азербайджану, досліджені заходи щодо подолання «прокляття природних ресурсів» з урахуванням умов Азербайджану, відходу від сировинного розвитку країни, запропоновано напрями диверсифікації економіки. Результати дослідження полягають в обґрунтуванні необхідності здійснення процесу диверсифікації, визначенні перспективних напрямків розвитку.