БЮДЖЕТНО-ПОДАТКОВА ПОЛІТИКА: ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА ЗАСТОСУВАННЯ В УКРАЇНІ - Shibaeva, N. V.; Baban, T. O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
Стаття присвячена визначенню теоретичних засад, інструментів, механізмів бюджетно-податкової політики та відповідності  заходів бюджетно-податкової політики України існуючим теоретичним положенням і практиці проведення даного напряму державного регулювання економіки у розвинутих країнах. Виділено основні етапи еволюції кейнсіанської стратегії макрорегулювання. Узагальнено основні заходи стимулюючої бюджетно-податкової політики, яку проводили розвинуті країни для подолання наслідків фінансово-економічної кризи  2008-2009 рр. Розкрито зміст бюджетно-податкової політики України в сучасних умовах, систематизовано фактори, що є визначальними для проведення бюджетно-податкової політики.