КАПІТАЛІЗАЦІЯ ЯК МЕТОД ПІДВИЩЕННЯ НАДІЙНОСТІ БАНКУ - Pasichnyk, I. V.; Adamskyi, Y. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
У статті наведено основні підходи до визначення сутності капіталізації банку. Проаналізовано рівень капіталізації банківської системи України, розглянуто основні методи нарощування капіталу та результати їх використання вітчизняними банками. Проведено аналіз щодо виконання банками вимог Національного банку України відносно підвищення рівня капіталу банківських установ. Запропоновано шляхи підвищення капіталізації банківських установ України.