Експрес-оцінювання фінансової надійності підприємства - Орєхова, К. В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Запропоновано методичний підхід до експрес-оцінювання фінансової надійності підприємства, який на відміну від існуючих, при визначенні її статичного рівня враховує вагомість фінансових показників – майнового положення, ліквідності, фінансової незалежності, ділової активності, рентабельності, та відслідковує в оскільки разів фактичне значення фінансового показника є більшим або меншим за нормативне.