ПРАКСЕОЛОГІЧНІ ТА СИТУАЦІЙНИЙ ПІДХОДИ У ФОРМУВАННІ СИСТЕМИ СТРАТЕГІЧНОГО ОБЛІКУ - Boiarko, I. N. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
У статті досліджено особливості реалізації праксеологічного та ситуаційного підходів у формуванні системи стратегічного обліку. Здійснено групування різних теоретико-методичних підходів за напрямами зміни сучасної парадигми обліку та визначено місце і роль праксеологічного та ситуаційного підходів. Розглянуто зміст основних концепцій, теорій та гіпотез даних підходів, визначено напрями їх застосування у формуванні системи стратегічного обілку на підприємствах. Досліджено проблему використання похідних балансів в процесі формування та реалізації стратегії розвитку підприємства, запропоновано класифікацію похідних балансів за типом забезпечення у складі інформаційної підсистеми стратегічно орієнтованого обліку.