УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДОЛОГІЇ ОЦІНКИ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА З УРАХУВАННЯМ СИНЕРГЕТИЧНОГО ЕФЕКТУ - Karpets, O. S.; Chuyko, I. M.; Chuhlebova, T. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
У статті було запропоновано удосконалити існуючі методи оцінювання інноваційних результатів підприємств на основі більш широкого кола показників, з використанням таких методів економіко-математичного моделювання, як таксономічний аналіз, економетричні методи, експертні методи. Для оцінки ефективності інноваційної діяльності побудовано кореляційно-регресійні залежності приростів результатів інноваційної діяльності від складових інноваційного потенціалу, що формують загальний синергетичний ефект від використання інноваційного потенціалу підприємства. Даний підхід дозволить більш точно оцінити результати інноваційної діяльності, що в свою чергу, допоможе приймати необхідні управлінські рішення щодо керування інноваційними процесами на підприємстві.