ПРОГНОЗУВАННЯ РЕСУРСНО-ДІЯЛЬНІСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВ МАШИНОБУДУВАННЯ НА ОСНОВІ СЦЕНАРНО-ДИНАМІЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ - Terovanesova, О. Y. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
В роботі запропоновано науково-практичний підхід до прогнозування ресурсно-діяльнісного потенціалу підприємств машинобудування на основі сценарно-динамічного моделювання у контексті забезпечення ефективності управління та підвищення конкурентного статусу. Реалізована динамічна імітаційна модель, покладена в основу формування та розробки регулюючих заходів для підтримки належного рівня конкурентного статусу на основі трансформації потенціалу в активність та розбалансованості складових реалізації ресурсно-діяльнісного потенціалу. Побудована прогнозна модель дозволила оцінити поточне та прогнозне значення показників ефективності управління ресурсно-діяльнісним потенціалом за сценаріями впливу, зокрема удосконалити ефективність прийняття рішень з формування, вибору та реалізації конкурентних стратегій розвитку підприємств машинобудування на основі генерації сценаріїв для визначення вектору пріоритетного забезпечення конкурентного статусу в умовах швидкозмінних динамічних процесів.