НАУКОВО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІАГНОСТИКИ КРИЗОВИХ ЯВИЩ В БАНКІВСЬКІЙ СИСТЕМІ - Kachala, T. M.; Stadnyk, A. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
В статті визначено сутність діагностики як складової механізму державного антикризового регулювання банківської системи. Визначено, що об’єктами діагностики є мікрорівень (рівень окремих елементів банківської системи) та макрорівень (рівень банківської системи). Метою діагностичних заходів є виявлення джерел, факторів та симптомів кризових явищ задля формування комплексу превентивних антикризових заходів. Автором надано характеристику інструментарію, що можу бути використаний для діагностики банківської кризи на мікро- та макрорівнях.