Методичний підхід до аналізу та оцінювання фінансово-економічної безпеки підприємства - Полтавська, Є. О.; Кавун, С. В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Представлений методичний підхід ґрунтується на базі систематизації теоретичних підходів до визначення й оцінки рівня фінансово-економічної безпеки підприємства. Базується на результатах факторного і кластерного аналізу, що дозволяє виділити найважливіші показники ефективності діяльності підприємства та визначити низький, середній та високий рівень фінансово-економічної безпеки підприємства.