АНТИКРИЗОВЕ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ МАШИНОБУДУВАННЯ НА ЕТАПІ РАННЬОЇ ДІАГНОСТИКИ КРИЗИ - Cherep, А. V.; Pavlenko, A. I. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
У статті розглянуто проблеми антикризового управління на етапі ранньої діагностики кризи, головні завдання та стратегічні напрями антикризового управління підприємством залежно від глибини кризи. Визначено поняття антикризового управління, підкреслено важливість ефективного антикризового менеджменту при управлінні у сучасних умовах. Розглянуто особливості прояву кризи та вплив чинників зовнішнього та внутрішнього середовища на розгортання кризи. Також досліджено, що у сучасних умовах реформування економіки на ринкових засадах, відновлення вітчизняного виробництва є неможливим без створення ефективної системи банкрутства, яка повинна відповідати вимогам часу та передовій світовій практиці. Викладено актуальні проблеми з антикризового управління. Розглянуто теоретичні засади антикризового управління, методи і технології на прикладі діяльності підприємств машинобудування.