НЕЙРОСІТЬОВА МОДЕЛЬ ПРОГНОЗУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ КРИЗИ ПІДПРИЄМСТВА - Stepurina, S. О. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
Діяльність будь-якого підприємства характеризується високим рівнем динамічності, наявністю великого та безперервного інформаційного потоку, піддається різноманітним зовнішнім слабко прогнозованим впливам та різноспрямованій взаємодії із контактними аудиторіями. Неадекватне прогнозування цих та інших аспектів діяльності підприємства є однією з причин вагомих фінансових втрат та, як наслідок, фінансової кризи підприємства. У зв’язку з цим найважливішим завданням є синтез різних видів аналізу фінансового стану підприємства та використання систем підтримки прийняття рішень.