ПРИНЦИП ЗБАЛАНСОВАНОСТІ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Trukhachova, К. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
В статті розглянуто принцип збалансованості з позиції забезпечення результативності, через співвідношення основних управлінських підходів із характеристиками господарської діяльності підприємства. Виділені основні факторами зовнішнього і внутрішнього середовища, що мають найбільший вплив на господарську діяльність підприємства. Наведені приклади впливу зовнішніх і внутрішніх факторів на господарську діяльність підприємства. Визначено управління, як інструмент узгодження цілей і результатів з процесами господарської діяльності через можливості, які спрямовані на досягнення цілей, що передбачає аналіз проблем результативності і розуміння причин їх існування, а також формування зразків результативності у кожному конкретному періоді діяльності. Запропоновано загальний комплекс елементів узгодження, основаних на внутрішніх економічних, виробничо-технологічних, структурних та ринкових можливостях забезпечення результативності господарської діяльності підприємства.