ВИЗНАЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНОЇ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ БАНКІВ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ В УМОВАХ РЕГІОНАЛЬНОЇ ДИСПРОПОРЦІЇ - Zavadska, D. V.; Pelivan, D. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
У статті надано власне бачення щодо визначення сутності поняття «регіональний банк» шляхом аналізу переваг та недоліків розглянутих варіантів тлумачення вищевказаної категорії. Проаналізовано диспропорції розвитку банківської системи України в розрізі регіонів. Досліджено методики оцінки ефективності діяльності регіональних банківських систем, сформовано систему показників дослідження конкурентного середовища та вибору альтернативних стратегій розвитку регіональних банківських установ.