УПРАВЛІННЯ ПРИБУТКОВІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА - Azarenkova, G. М.; Chyhryn, Y. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
Прибуток – найпростіша і одночасно найбільш складна категорія ринкової економіки. Він є основною і головною рушійною силою економіки ринкового типу, основним мотивом діяльності підприємств. У статті досліджено чинники, які впливають на прибутковість підприємства. На основі аналізу фінансової звітності підприємства ПАТ «Харківська бісквітна фабрика» була проведена оцінка рівня прибутковості та рентабельності за допомогою методу коефіцієнтів. Виявлено можливі подальші проблеми та запропоновано напрямки забезпечення прибутковості підприємства в майбутньому.