НАСЛІДКИ ВІДМИВАННЯ НЕЛЕГАЛЬНИХ ДОХОДІВ ДЛЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Hlushchenko, O. O.; Raikhert, K (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
Відмивання нелегальних доходів негативно впливає на реальний сектор економіки – на обсяги виробництва, на рівень споживання, на ділову активність, відносні ціни, заощадження, зайнятість, економічне зростання. Вказаний феномен також обнулює фінансовий сектор – його ліквідність, репутацію, фінансову стійкість. Негативний вплив відмивання проявляється і у сфері публічних фінансів – ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах, викривлення механізмів приватизації, викривлення даних фіскальної макростатистики. Монетарний сектор національної економіки також стає ураженим значним відтоком капіталу, зростанням волатильності відсоткових ставок та валютного курсу.