МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ КЛАСТЕРНОГО АНАЛІЗУ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ БАНКІВ УКРАЇНИ - Sotska, Y. I. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
Визначено сутність та особливості кластерного аналізу. Запропоновано методологічні підходи до формування алгоритму проведення кластерного аналізу конкурентоспроможності банків України. Побудовано чотири кластери банків, визначено їх специфіку; для кожного з кластерів запропоновано стратегії, впровадження яких будуть сприяти підвищенню конкурентоспроможності банків. Доведено необхідність формування конкурентних переваг на засадах стратегічного управління процесами розвитку інноваційних банківських продуктів.