ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЇ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - Orekhova, K. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
В роботі вирішено важливе науково-практичне завдання щодо розвитку теоретико-методичних основ формування та реалізації стратегії забезпечення фінансової безпеки підприємства. Визначено, що стратегія забезпечення фінансової безпеки – це спосіб формування та реалізації цілей фінансово-господарської діяльності підприємства, спрямований на досягнення безперервного та адаптованого до просторово-часових змін процесу трансформації капіталу (джерел фінансування господарської діяльності) в капітальні блага (матеріальні ресурси, готову продукцію, грошові кошти) з урахуванням його фінансової стійкості, фінансової стабільності, ринкової активності та конкурентних переваг. З’ясовано зв'язок між стратегією забезпечення фінансової безпеки підприємства та етапом його життєвого циклу. Доведено, що кожна стадія життєвого циклу відповідає певному типу фінансового стану підприємства.