СУТНІСТЬ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ ПРОЦЕНТНОЇ ПОЛІТИКИ БАНКУ - Кухарук, Н. С.; Чмерук, Г. Г. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У даній статті розкрито суть процентної політики комерційного банку та її вплив на розвиток банківської системи в цілому. Встановлено, що від якісно розробленої процентної політики залежить конкурентноздатність і стабільність діяльності банку, внаслідок чого вплив процентного ризику розповсюджується на фінансові результати діяльності банку. Величина процента сприяє й більш ефективному використанню суб’єктами господарювання своїх власних грошових коштів, тримаючи їх у банку на поточному чи депозитному рахунку, вони маютьможливість отримати додаткові доходи.