ОСОБЛИВОСТІ ОБ'ЄДНАННЯ ФІНАНСОВИХ УСТАНОВ У ФІНАНСОВІ КЛАСТЕРИ - Костюк, Ю. К. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
З метою підвищення конкурентоспроможності вітчизняних фінансових установ необхідним є об'єднання зусиль різних учасників ринку фінансових послуг. Реалізація співробітництва фінансових установ можлива у різних варіантах, однак найбільш перспективним є становлення кластерних ініціатив, а саме формування фінансових кластерів. У даній роботі виділено особливості фінансового кластеру, розроблено його модель та типологію.