МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - Korchevska, L. O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
У статті розглянуто підходи до розуміння загальнонаукової категорії безпеки з трьох позицій: закону, принципу та явища (категорії), а також досліджено їх зв’язок. Виявлено онтологічний та аксіологічний аспекти феномену безпеки. Проведено термінологічний аналіз, який представляє собою один із теоретичних методів дослідження, що спрямований на розкриття сутності явища за допомогою виявлення та уточнення окремих значень термінів, що його складають. Розуміння феномену безпеки актуалізує пошук нових теорій і концепцій, тому запропоновано схему междисциплінарного підходу до формування методологічних засад економічної безпеки підприємства.