ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОЕКТИ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ В СИСТЕМІ СТРАТЕГІЧНИХ ПЛАНІВ РОЗВИТКУ РЕГІОНУ - Tyazhkorob, I. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
Поточний та перспективний розвиток регіону, формування планів його економічного зростання тісно взаємопов’язано із стратегічними цілями розвитку національної економіки. Однією із таких цілей є диверсифікація джерел енергопостачання та підвищення рівня енергоефективності в регіонах. В статті проаналізовано методики оцінки ефективності інноваційно-інвестиційних проектів енергозбереження та запропоновано їх удосконалення шляхом розширення системи показників для визначення соціальної ефективності. Це дозволить не тільки якісно, але й кількісно оцінити соціальний результат інвестування в енергозберігаючі проекти і програми на рівні підприємств і територій.