ОСНОВНІ ЧИННИКИ МІФОЛОГІЗАЦІЇ СУСПІЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ - Топалова, С. О. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті досліджуються передумови, що визначають здатність людської свідомості до міфологізації, яка унеможливлює адекватне, раціональне сприйняття дійсності. Актуальність проблеми зумовлена наявною тенденцією до тотальної міфоло-гізації політичної свідомості сучасного суспільства. Головна ідея статті – виділення основних факторів міфологізації та з’ясуванні специфіки їхнього впливу.