Історичні передумови формування та джерела походження теорії соціального капіталу - Шипілова, М. В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Стаття розглядає походження та етапи розвитку теорії соціального капіталу, що набула актуальності в сучасній економічній науці та соціально-економічній практиці. Автор досліджує історичні передумови виникнення та умови подальшого просування цієї концепції протягом ХХ ст. і дотепер.