Податковий контроль як елемент фінансової політики держави - Shevchuk, O. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
У статті досліджується визначення сутності і різновидів податкового контролю, його складових і функціонального призначення, принципів організації і взаємозв'язків з державною фіскальною політикою. Податковий контроль розглядається як неодмінна і дуже важлива складова як державного, так і внутрішньокорпоративного фінансового контролю і самоконтролю домогосподарств. Запропоновано авторське визначення державного податкового контролю.