СУТНІСТЬ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ У ФІНАНСОВОМУ СЕКТОРІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Baranovskyi, О. І. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Визначено значущість дослідження трансформаційних процесів у фінансовому секторі національної економіки. Запропоновано розглядати трансформаційні процеси в фінансовому секторі національної економіки як з точки зору їх прямого чи опосередкованого трансформаційного впливу на інші сектори та економіку загалом, так і з точки зору трансформації фінансового сектору як такого. Наведені авторські визначення сутності та різновидів трансформації/трансформаційних процесів, векторів і форм їх прояву, їх закономірностей та особливостей; трансформаційного потенціалу фінансового сектору; трансформаційного циклу, інтенсивності трансформаційних змін і меж трансформації, її періоду і стадій, трансформаційних переходів; трансформаційних шоків, трансформаційної нестабільності, трансформаційного падіння, трансформаційної кризи, трансформаційної пастки.