ФІНАНСОВО–ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ВАЖІЛЬ В СИСТЕМІ ЕКОНОМІЧНОЇ ОЦІНКИ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Pererva, P. G.; Kosenko, A. P.; Kobielieva, T. A.; Tkachev, M. M.; Tkacheva, N. P. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
В статті розглянуто концептуальні теоретико–методичні положення економічної оцінки інноваційних технологій на засадах фінансово–технологічного важеля. Обґрунтовано, що концепція технологічного важеля пояснює, яким чином створення нової технології може підняти вартість бізнесу, перевищуючи в рази цінність базової технологічної інновації, взятої ізольовано. Крім того, з'являється реальна можливість ефективного моніторингу економічної віддачі (потреби, використання, ефективності) від використання технологічної розробки, виключні права на яку знаходяться в розпорядженні даного підприємства.