РОЗВИТОК СИСТЕМИ ОБЛІКОВО-ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ВАРТІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА - Zhuravka, F. O.; Kravchenko, O. V.; Ovcharova, N. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті розглянуто питання розвитку теоретико-методологічних засад обліково-інформаційного забезпечення управління вартістю підприємства. Розширення ролі облікових даних у процесах формування і управління вартістю підприємства вказують на необхідність подальших досліджень. Проаналізовано проблеми вартісної оцінки в рамках вартісно-орієнтованого управління та визначено напрями розширення інформативності бухгалтерського обліку для потреб різних категорій стейкхолдерів. Визначено та розкрито сутність основних завдань формування обліково-інформаційного забезпечення у розрізі ключових елементів управління вартістю підприємства. Охарактеризовано основні підходи до оцінки вартості підприємства. Розроблено та обґрунтовано системну модель обліково-інформаційного забезпечення управління вартістю підприємства.